22. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť indického jídla s naším receptem na kuře tikka. Kousky kuřecího masa jsou marinovány v aromatických indických kořeních a poté grilovány nebo pečeny, což dodává jídlu lahodnou chuť a křupavou kůrčičku. Dopřejte si tento tradiční indický pokrm, který osloví vaše chuťové buňky i milovníky pikantního jídla.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce tikka koření
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička papriky
- 2 lžíce oleje
Postup
- Nařežte kuřecí prsa na menší kousky.
- V míse smíchejte řecký jogurt, citronovou šťávu, tikka koření, česnek, zázvor, sůl, kmín, koriandr, kurkumu, papriku a olej.
- Přidejte kuřecí kousky do směsi a dobře promíchejte, aby byly kuřecí kousky po všech stranách obalené marinádou. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu nebo přes noc v lednici.
- Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- Rozložte kuřecí kousky na plech a pečte je asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé a uvnitř pečené. Občas je otočte, aby se pekly rovnoměrně.
- Kuře tikka je hotové! Podávejte s rýží, naan chlebíčky nebo salátem podle vašeho přání.