22. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuře tikka
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si exotickou chuť indického jídla s naším receptem na kuře tikka. Kousky kuřecího masa jsou marinovány v aromatických indických kořeních a poté grilovány nebo pečeny, což dodává jídlu lahodnou chuť a křupavou kůrčičku. Dopřejte si tento tradiční indický pokrm, který osloví vaše chuťové buňky i milovníky pikantního jídla.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce tikka koření
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička papriky
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. Nařežte kuřecí prsa na menší kousky.
  2. V míse smíchejte řecký jogurt, citronovou šťávu, tikka koření, česnek, zázvor, sůl, kmín, koriandr, kurkumu, papriku a olej.
  3. Přidejte kuřecí kousky do směsi a dobře promíchejte, aby byly kuřecí kousky po všech stranách obalené marinádou. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu nebo přes noc v lednici.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  5. Rozložte kuřecí kousky na plech a pečte je asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé a uvnitř pečené. Občas je otočte, aby se pekly rovnoměrně.
  6. Kuře tikka je hotové! Podávejte s rýží, naan chlebíčky nebo salátem podle vašeho přání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *