22. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Kimchi-fried rice
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi-fried rice je tradiční korejské jídlo s pikantním a osvěžujícím kimchi. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit toto chutné jídlo doma. Stačí jen směle smíchat vařenou rýži s kimchi a dalšími ingrediencemi podle vašeho vkusu. Během několika minut získáte jedinečnou kombinaci chuti a vůně, která vám jistě připomene autentickou korejskou kuchyni. Užijte si toto rychlé a jednoduché jídlo, které vám zaručeně zpříjemní váš jídelníček!

Recept na Kimchi-fried rice

Suroviny

  • 2 šálky vychlazené vařené rýže
  • 1 šálek nakrájeného kimchi
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky oleje
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku, na plátky (na ozdobu)
  • koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej a osmažte slaninu, dokud není křupavá. Odstraňte slaninu z pánve a v misce odložte stranou.
  2. Do pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené kimchi a vařte asi 3-4 minuty, dokud se lehce zesklovatí.
  4. Přidejte vychlazenou rýži a promíchejte, aby se dobře spojila s kimchi a přijala jeho barvu.
  5. Přidejte sójovou omáčku a rybí omáčku. Pokračujte v míchání, dokud se všechny suroviny dobře propojí.
  6. Přidejte osmaženou slaninu a opět promíchejte.
  7. V mísce rozklepněte vejce a vylijte ho na rýži v pánvi. Začněte míchat, aby se vejce rovnoměrně rozpíchlo po rýži.
  8. Pokračujte v míchání, dokud se vejce zcela neupečou.
  9. Servírujte Kimchi-fried rice na talíře a ozdobte plátky česneku a koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *