22. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi-fried rice je tradiční korejské jídlo s pikantním a osvěžujícím kimchi. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit toto chutné jídlo doma. Stačí jen směle smíchat vařenou rýži s kimchi a dalšími ingrediencemi podle vašeho vkusu. Během několika minut získáte jedinečnou kombinaci chuti a vůně, která vám jistě připomene autentickou korejskou kuchyni. Užijte si toto rychlé a jednoduché jídlo, které vám zaručeně zpříjemní váš jídelníček!
Recept na Kimchi-fried rice
Suroviny
- 2 šálky vychlazené vařené rýže
- 1 šálek nakrájeného kimchi
- 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky oleje
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku, na plátky (na ozdobu)
- koriandr (na ozdobu)
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olej a osmažte slaninu, dokud není křupavá. Odstraňte slaninu z pánve a v misce odložte stranou.
- Do pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
- Přidejte nakrájené kimchi a vařte asi 3-4 minuty, dokud se lehce zesklovatí.
- Přidejte vychlazenou rýži a promíchejte, aby se dobře spojila s kimchi a přijala jeho barvu.
- Přidejte sójovou omáčku a rybí omáčku. Pokračujte v míchání, dokud se všechny suroviny dobře propojí.
- Přidejte osmaženou slaninu a opět promíchejte.
- V mísce rozklepněte vejce a vylijte ho na rýži v pánvi. Začněte míchat, aby se vejce rovnoměrně rozpíchlo po rýži.
- Pokračujte v míchání, dokud se vejce zcela neupečou.
- Servírujte Kimchi-fried rice na talíře a ozdobte plátky česneku a koriandrem.