22. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Řízkové rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Chcete připravit lahodné a sýté jídlo plné chuti? Vyzkoušejte recept na řízkové rizoto s houbami! Tento recept kombinuje křupavé kuřecí řízky s aromatizovaným rizem a dochucuje ho plátky čerstvých hub. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm doma a překvapte své blízké skvělou kombinací řízků, houb a rýže. Budou vás milovat i vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 plátky kuřecího řízku
  • 200 g rýže
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 500 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • sůl
  • pepř
  • kypřící prášek do pečiva

Postup

  1. Plátky kuřecího řízku naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a řízky z obou stran osmažíme do zlatova. Poté je necháme na kuchyňském papíru odkapat.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme.
  4. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  5. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a houby. Smažíme do měkka.
  6. Rýži přidáme do hrnce s vývarem a vaříme podle návodu na obalu rýže.
  7. Do vzniklé směsi přidáme houby, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  8. Řízky naservírujeme na talíře a přidáme rizoto.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *