22. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chcete připravit lahodné a sýté jídlo plné chuti? Vyzkoušejte recept na řízkové rizoto s houbami! Tento recept kombinuje křupavé kuřecí řízky s aromatizovaným rizem a dochucuje ho plátky čerstvých hub. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm doma a překvapte své blízké skvělou kombinací řízků, houb a rýže. Budou vás milovat i vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 4 plátky kuřecího řízku
- 200 g rýže
- 200 g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 500 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- sůl
- pepř
- kypřící prášek do pečiva
Postup
- Plátky kuřecího řízku naklepeme, osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej a řízky z obou stran osmažíme do zlatova. Poté je necháme na kuchyňském papíru odkapat.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek prolisujeme.
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a houby. Smažíme do měkka.
- Rýži přidáme do hrnce s vývarem a vaříme podle návodu na obalu rýže.
- Do vzniklé směsi přidáme houby, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Řízky naservírujeme na talíře a přidáme rizoto.