21. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový bramborový guláš s fazolemi je jednoduchý a chutný recept z české kuchyně. Tato výživná a lahodná pokrmová kombinace brambor, rajčat a fazolí je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky tradičních gulášů. Připravený s řádnou dávkou koření a bylinek, tento guláš nabízí dokonalou kombinaci chuti a textury. Stačí jen následovat jednoduché kroky a za chvíli si můžete vychutnat tento výjimečný pokrm. Užijte si ho jako hlavní jídlo nebo zahřejte své chuťové buňky tímto výborným gulášem, který je plný rajčatové a fazolové lahůdky.
Suroviny
- 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 400 g rajčat, oloupaných a nakrájených na kousky
- 200 g fazolí, vařených
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička sůl
- špetka čerstvě mletého černého pepře
- čerstvá petrželka, na ozdobu
Postup
- V hrnci na středním plameni zahřejte olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
- Přidejte brambory a za občasného míchání smažte 5 minut.
- Přidejte rajčata, fazole, sladkou papriku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Zmírněte plamen a nechte guláš vařit pod pokličkou asi 25-30 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Při podávání ozdobte čerstvou petrželkou.