21. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Hummus s jarní cibulkou
zdroj: Recepty 24/7

⁢Hummus s jarní cibulkou je lahodný a zdravý ​recept, který vás okouzlí svou chutí i⁢ jednoduchostí přípravy. Tento⁤ tradiční středo-východní pokrm spojuje hladkou a krémovou konzistenci cizrny s osvěžujícími tóny jarní cibulky. Hummus je bohatý na vlákninu,⁢ bílkoviny a železo, což ho činí ideální volbou pro vegetariány a vegany.‍ Připravte si tento vynikající dip, který se skvěle hodí jako předkrm,⁤ svačina ⁢nebo součást hlavního jídla.

Suroviny:

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového ‌oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 ​lžička mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky‍ mletého⁣ černého pepře
  • 3 lžíce jarní‌ cibulky (plátky)

Postup:

  1. Propláchněte ⁤a osušte cizrnu.
  2. Do mixéru přidejte cizrnu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, mletý⁤ kmín, mletý koriandr, sůl a černý pepř.
  3. Mixujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
  4. Přidejte jarní cibulku a jemně promíchejte lžící.
  5. Hummus podávejte s plátky jarní cibulky na​ vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *