21. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Quinoa s pečenou zeleninou a feta
zdroj: Recepty 24/7

Tento chutný recept na quinou s pečenou zeleninou a fetou je ideální pro všechny, kdo hledají zdravou a vyváženou večeři. Kombinace quinoy, výživné zeleniny a dochucovadla z fety vytváří skvělé jídlo, které je plné chuti a prospěšných látek. Příprava je snadná a s využitím čerstvých ingrediencí si můžete vychutnat skvělou kombinaci chutí a zdraví. Uveďte do svého jídelníčku toto vynikající jídlo a užívejte si zdravý životní styl.

Suroviny

  • 1 šálka quinoi
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g fetového sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvé bylinky (např. bazalka, petrželka) podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Quinou propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  2. V hrnci ohřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli do sklovata.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a quinou a krátce osmahněte.
  4. Přilijte zeleninový vývar, přidejte špetku soli a přiveďte k varu.
  5. Zapalte troubu a předehřejte na 200 °C.
  6. V mezitím nakrájejte zeleninu (cuketu, baklažána, papriky) na menší kousky.
  7. Na plech vyložený pečícím papírem rozložte nakrájenou zeleninu, pokapejte olivovým olejem a posolte a opepřete podle chuti.
  8. Vložte plech s zeleninou do předehřáté trouby a pečte asi 20 minut, dokud zelenina není měkká a lehce zhnědlá.
  9. Mezitím se vaří quinoa, občas je nutné promíchat, aby se nelepila k hrnci.
  10. Hotovou quinou nechte chvíli odstát, následně jí vmíchejte nakrájené bylinky.
  11. Promíchejte pečenou zeleninu s uvařenou quinou a pokládejte na talíře.
  12. Drobečky fetového sýra rozložte na vrch a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *