18. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento vynikající recept na rýžovou pochoutku s tofu je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zdravé stravy. Doufáme, že si užijete bohatou kombinaci křehkého tofu a lahodné rýže, obohacenou o osvěžující zeleninu a dochucenou aromatičkými bylinkami. Dopřejte svému tělu nutričně vyvážený pokrm, který je lehký na přípravu a zaručeně vám dodá energii. Překvapte své chuťové buňky tímto lahodným jídlem, které přenese vaše senty přímo do obláčku šťastí.
Suroviny
- 200g tofu (extra pevné)
- 200g rýže
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 100g hrášku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Tofu pokrájíme na menší kousky, cibuli nasekáme nadrobno, mrkev nastrouháme a hrášek necháme rozmrazit.
- V hrnci vaříme rýži podle návodu na obalu. Jakmile je hotová, necháme ji stranou odpočinout.
- Větší pánev zahřejeme na středním ohni a přidáme sezamový olej.
- Přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli a osmahneme je do měkka.
- Přidáme hrášek a pokračujeme v pečení asi 5 minut.
- Nakonec přidáme tofu a sójovou omáčku a promícháme dohromady.
- Pokud je potřeba, dochutíme solí a pepřem.
- Smažíme a mícháme asi 10 minut, dokud tofu nezměkne a všechny suroviny se zahřejí.
- Servírujeme na talíře s rýží a doplňky dle chuti.