18. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výjimečné a chuťově bohaté jehněčí vindaloo s bazalkou? Zde máte ten pravý recept, který vám vyrazí dech! Vyzkoušejte toto tradiční indické jídlo, které je plné exotických koření a aromatické bazalky. Naše podrobné instrukce vám pomohou připravit ten nejlepší jehněčí vindaloo, který svými silnými chutěmi oslní vaše chuťové pohárky. Buďte kreativní a přizpůsobte toto jídlo svým představám, přidávejte nebo ubírejte koření podle své chuti. Získáte tak nezapomenutelnou a jedinečnou chuťovou zkušenost plnou exotiky a lahodnosti.
Suroviny
- 600 g jehněčího masa, nakrájeného na kostičky
- 4 středně velké cibule, nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 2 chilli papričky, nasekané na tenké plátky
- 4 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 lžíce octa
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kurkumy
- 2 lžičky mletého kajenského pepře
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 litr vývaru
- 4 lžíce oleje
- Čerstvá bazalka, na ozdobu
- Sůl, podle chuti
Postup
- Ve vhodném hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte česnek, chilli papričky a zázvor a míchejte dalších pár minut.
- Přidejte maso a smažte ho z každé strany, dokud není zezlátovělé.
- Přidejte všechny koření (kmín, koriandr, kurkuma, kajenský pepř, skořice, hřebíček) a vařte další minutu, než se vůně koření uvolní.
- Přidejte ocet a vývar, snižte teplotu a nechte vařit na mírném plameni přibližně hodinu, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Případně dochuťte solí podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvou bazalkou.