18. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí vindaloo s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na výjimečné a chuťově bohaté jehněčí vindaloo s bazalkou? Zde máte ten pravý recept, který vám vyrazí dech! Vyzkoušejte toto tradiční indické jídlo, které je plné exotických koření a aromatické bazalky. Naše podrobné instrukce vám pomohou připravit ten nejlepší jehněčí vindaloo, který svými silnými chutěmi oslní vaše chuťové pohárky. Buďte kreativní a přizpůsobte toto jídlo svým představám, přidávejte nebo ubírejte koření podle své chuti. Získáte tak nezapomenutelnou a jedinečnou chuťovou zkušenost plnou exotiky a lahodnosti.

Suroviny

  • 600 g jehněčího masa, nakrájeného na kostičky
  • 4 středně velké cibule, nakrájené na plátky
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 2 chilli papričky, nasekané na tenké plátky
  • 4 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kurkumy
  • 2 lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 litr vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • Čerstvá bazalka, na ozdobu
  • Sůl, podle chuti

Postup

  1. Ve vhodném hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte česnek, chilli papričky a zázvor a míchejte dalších pár minut.
  2. Přidejte maso a smažte ho z každé strany, dokud není zezlátovělé.
  3. Přidejte všechny koření (kmín, koriandr, kurkuma, kajenský pepř, skořice, hřebíček) a vařte další minutu, než se vůně koření uvolní.
  4. Přidejte ocet a vývar, snižte teplotu a nechte vařit na mírném plameni přibližně hodinu, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  5. Případně dochuťte solí podle chuti.
  6. Servírujte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *