18. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí těstoviny carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si pochutnat na autentických italských těstovinách carbonara? Naučte se, jak je připravit doma s naším jednoduchým a chutným receptem! Získáte křupavé těstoviny smíchané se slaninou, vajíčky, sýrem a smetanou. Tajemstvím dokonalého chuťového dojmu je správné promíchání ingrediencí a rychlost přípravy. Přijďte si vychutnat autentický italský pokrm přímo z vaší vlastní kuchyně!

Suroviny

  • 250 g těstovin (penne, spaghetti nebo jiné)
  • 150 g slaniny (plátky nebo kostky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 vejce
  • 50 g parmezánu (nastrouhaného)
  • 50 g tvrdého sýra (nastrouhaného)
  • Čerstvě mletý černý pepř (podle chuti)
  • Sůl (podle chuti)
  • Čerstvě nasekaný petržel (na ozdobu)

Postup

  1. V hrnci osolte vodu a na ní přiveďte k varu.
  2. Přidejte těstoviny a vařte podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente (jemně křupavé).
  3. V hluboké pánvi zahřejte olej a přidejte slaninu. Smažte ji, dokud není křupavá a lehce zezlátnutá.
  4. Přidejte nasekaný česnek a smažte ho s slaninou asi 1 minutu.
  5. Ve velké míse rozmíchejte vejce s nastrouhaným parmezánem a sýrem.
  6. Sejměte pánvi s masem a česnekem z plotýnky, a pak přidejte vařené těstoviny.
  7. Přelijte směsí s vejci a sýrem, a důkladně promíchejte, dokud se omáčka nepřilne ke těstovinám.
  8. Případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  9. Nakonec ozdobte nasekanou petrželí a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *