17. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutný a zdravý recept na Tofu Pad Thai – tradiční thajské jídlo plné chuti. Tofu se smaží s čerstvou zeleninou a míchá se s nudlemi podle vašeho výběru. Chuťový zážitek je umocněn exotickými kořenícími směsmi a jemnou sladkokyselou omáčkou. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept a oceníte lahodnou kombinaci tofu a thajských příchutí ve vašem talíři.
Suroviny:
- 200 g rýžových nudlí
- 200 g tofu
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 paprika
- 100 g sójových výhonků
- 100 g arašídů (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
Postup:
- Nejdříve si připravíme nudle podle návodu na obalu. Opláchneme je studenou vodou a odložíme stranou.
- Tofu nakrájíme na menší kostky.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a papriku nakrájíme na tenké proužky.
- Na rozehřátém oleji orestujeme tofu soďou a nepřestáváme míchat, dokud nezežloutne. Poté ho vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- Do pánve přidáme cibuli a papriku a restujeme je asi 5 minut, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme nakrájenou mrkev a sójové výhonky a restujeme dalších 3-4 minuty.
- Přidáme připravené nudle a orestované tofu. Dobře promícháme a vaříme ještě asi 2 minuty.
- Pokud je pad thai příliš suché, můžeme přidat trochu vody nebo sójové omáčky podle chuti.
- Před servírováním posypeme pokrm nasekanými arašídy a čerstvým koriandrem.
- Tofu Pad Thai podáváme teplé a můžeme případně ozdobit plátky citronu nebo limetkou.