17. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na jednoduchý americký burger je pokaždé jistým hitem. S jemně grilovaným hovězím masem, osvěžující zeleninou a lahodnými omáčkami je toto jídlo perfektním vyjádřením americké klasiky. Vyzkoušejte tento snadno připravitelný a chutný burger, který se stane oblíbeným pokrmem pro rodinné večeře či grilování s přáteli.
Suroviny
- 600 g mletého hovězího masa (libové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky kečupu
- 1 lžička Worcestershire omáčky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 4 rohlíky na hamburger
- Salátové listy
- Rajčata
- Okurky
- Sýr (plátky)
- Kečup, hořčice, majonéza (dle chuti)
Postup
- V misce smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, hořčici, kečup, Worcestershire omáčku, sůl a pepř. Dobře promíchejte, ať se suroviny spojí.
- Z těsta utvořte 4 placky, které plochými dlaněmi lehce přimáčkněte. Placky dejte na talíř a nechte je odpočinout v lednici přibližně 30 minut. Tím dosáhnete lepšího spojení surovin a burger bude držet lépe.
- Připravte si gril nebo osmahněte pánvi. Placky opatrně položte na rozpálený gril nebo pánvi a opékejte z obou stran, dokud nejsou uvnitř propečené.
- Během pečení si připravte podklad pro burger. Na spodní polovinu rohlíku položte salátové listy, rajčata a okurky. Pokud máte rádi sýr na rozpálený hamburger, dejte plátek sýra na zatím ještě teplou placku. Placku naložte na připravené suroviny v rohlíku.
- Můžete přidat další suroviny podle své chuti, jako je kečup, hořčice nebo majonéza. Přidání těchto ingrediencí záleží pouze na vás.
- Pokládka horní poloviny rohlíku na burger je posledním krokem. Hotový burger můžete případně přidržet pomocí mřížky nebo ho propečením zalepit.
- Americký burger je připraven k podávání! Dobrou chuť!