17. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s řízkem
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své chuťové pohárky receptem na vynikající „Cizrnu s řízkem“. Tento tradiční český pokrm nabízí dokonalé spojení křupavého řízku a jemného zeleninového ragú. Skvělá volba pro všechny milovníky sýtých a chutných jídel. Zkuste tento recept hned teď!

Suroviny

  • 400 g cizrny v konzervě
  • 4 vepřové řízky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cizrnu nechte okapat a opláchněte ji pod tekoucí vodou.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  3. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  4. Přidejte česnek a za stálého míchání ho osmažte do aromatu.
  5. Přidejte mletý kmín, sladkou papriku a koriandr. Přimíchejte až se všechny přísady vzájemně propojí.
  6. Přidejte cizrnu a zamíchejte, aby se dobře prohřála.
  7. Sůl a pepř odměřte dle chuti a zapracujte do směsi.
  8. Vepřové řízky osolte a opepřete z obou stran.
  9. V další pánvi rozehřejte olej a na něm opékejte řízky z obou stran do zlatova.
  10. Smažené řízky můžete přesunout na papírový ubrousek, aby se setřela přebytečná mastnota.
  11. Na talíře rozdělte cizrnu a na každou porci položte jednu vepřovou řízek.
  12. Suroviny můžete ozdobit čerstvou zeleninou podle vaší libosti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *