17. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Rizek alla milanese
zdroj: Recepty 24/7

Milánský řízek je tradiční italské jídlo, které se stal oblíbeným po celém světě. Naší verzí tohoto klasického receptu je Rizek alla milanese – křupavý a lahodný. Kvalitní kuřecí nebo vepřový řízek je obalen v chlebových stroužkách a k léčitelským účinkům se podává s citronem a parmazánem. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí potěšit své chuťové buňky a uchvátit své hosty milanskou delikatesou. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a uvařte si tento pochoutkový řízek ve své vlastní kuchyni. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!

Suroviny

  • 4 plátky telecího masa
  • 150 g strouhanky (preferovaně čerstvé)
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 50 g másla
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 citron

Postup

  1. Telecí maso naklepeme do tloušťky přibližně 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V misce si připravíme směs z mléka a rozšlehaných vajec.
  3. Plátky masa nejprve ponoříme do směsi mléka a vajec a následně obalíme ve strouhance z obou stran.
  4. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a olej a necháme zahřát.
  5. Na rozehřátém tuku smažíme plátky masa po dobu 2-3 minut z každé strany, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
  6. Během smažení plátky masa otočíme a na každý plátek dáme plátek citronu.
  7. Po upečení plátky masa vyjmeme z pánve a necháme okapat na ubrousku nebo papírovém ubrousku.
  8. Servírujeme s citronem a přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *