Čočkový burger s avokádovým dipem je skvělým veganským receptem, který vám přinese zdravou a chutnou alternativu k tradičním hamburgerům. Čočkový kotlet je připravený z vařené čočky, koření a nakrájené zeleniny, která zaručuje bohatou chuť a texturu. Avokádový dip je vytvořen z hustého avokáda, čerstvého limetkové šťávy a koření, které dodává tomuto jídlu osvěžující a lahodnou chuť. Tento burgery jsou rychlý, snadný a zdravý způsob, jak si užít plnohodnotný a chutný veganský pokrm.

Suroviny:

  • 200 g čočky
  • 1 cibula
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžička korenia papriky
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 5 lyžíc múky
  • olej na smaženie
  • 2 avokáda
  • 2 lyžice jogurtu
  • šťava z 1 limetky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • hamburgerové rožky
  • listový šalát
  • paradajky
  • červená cibuľa
  • kyslá okurka
  • horčica

Postup:

  1. Čočku spaľte vo vode, dokým nezmäkne. Nechajte ju odkvapkať.
  2. Cibuľu a cesnak jemne posekajte a orestujte na panvici.
  3. Do vysokého mixéra pridajte spaľenú čočku, orestovanú cibuľu a cesnak, sezamové semienka, rasce, korenie papriky, koriander, soľ a korenie. Mixujte, až kým nevznikne hustá hmota.
  4. Pridajte múku a všetko dôkladne premiešajte.
  5. Z hmoty vytvarujte plátky a opražte ich na panvici s trochou oleja z oboch strán. Nechajte ich trochu odpočinúť.
  6. Avokáda rozdrvte vidličkou a premiešajte s jogurtom, šťavou z limetky, soľou a korením.
  7. Rožky rozkrojte na polovicu a opečte ich na panvici alebo v grile.
  8. Na spodnú časť rožku položte listový šalát, paradajkové plátky, plátok červenej cibule a plátky kyslej okurky. Pridajte plátok čočkového burgeru a na vrch poslednú polovicu rožku.
  9. Servírujte s avokádovým dipom a horčicou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *