16. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na lahodnou kormu z kuřecího masa, jste na správném místě! Naše zkušenosti a tradice přinášejí tento autentický indický recept přímo k vám domů. S jemnou kombinací exotických koření a kuřecího masa, Korma z kuřecího masa je skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové pohárky. Nechte se svést vůní kokosového mléka a rajčatové pasty, které dokonale doplňují chuť a texturu kuskusu. Připravte si tento skvělý recept ještě dnes a rozzářte svůj jídelníček s kormou z kuřecího masa!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 velká cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce korma kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 50g mandlových lupínků
- Šťáva z jednoho citronu
- Čerstvá petrželka na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a korma kari pastu. Smažte dalších pár minut, dokud se všechny přísady nesmíchají a neuvoní se vůně.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud není z vnějšku lehce zhnědlé.
- Zmírněte plamen a přilijte kokosové mléko. Opatrně promíchejte a nechte omáčku vařit asi 20 minut, dokud masa nezměknou.
- Přidejte mandlové lupínky a citronovou šťávu. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Skládejte na talíře a ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.