16. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Korma z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na lahodnou kormu z kuřecího masa, jste na správném místě! Naše zkušenosti a tradice přinášejí tento autentický indický recept přímo k vám domů. S jemnou kombinací exotických koření a kuřecího masa, Korma z kuřecího masa je skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové pohárky. Nechte se svést vůní kokosového mléka a rajčatové pasty, které dokonale doplňují chuť a texturu kuskusu. Připravte si tento skvělý recept ještě dnes a rozzářte svůj jídelníček s kormou z kuřecího masa!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 velká cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce korma kari pasty
  • 400ml kokosového mléka
  • 50g mandlových lupínků
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a korma kari pastu. Smažte dalších pár minut, dokud se všechny přísady nesmíchají a neuvoní se vůně.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud není z vnějšku lehce zhnědlé.
  4. Zmírněte plamen a přilijte kokosové mléko. Opatrně promíchejte a nechte omáčku vařit asi 20 minut, dokud masa nezměknou.
  5. Přidejte mandlové lupínky a citronovou šťávu. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  6. Skládejte na talíře a ozdobte čerstvou petrželkou. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *