16. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Provençálský kuřecí pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Provenčálský kuřecí pokrm – Originální recept plný slunného jihu Francie. Kuřecí maso je marinováno v aromatických bylinkách a směsi zeleniny pro bohatou chuť. Sýrová a rajčatová omáčka dodává jemnost a podtrhuje autentickou provençálskou atmosféru. Jednoduchý a lahodný recept, který okouzlí vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená, žlutá)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g rajčat (oloupaná, nasekaná)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, papriky a česnek.
  2. Přidáme kuřecí prsa a opečeme je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme rajčata, oregano, sůl a pepř.
  4. Pod pokličkou vaříme přibližně 20 minut, nebo dokud kuřecí maso není měkké a propečené.
  5. Servírujeme s rýží nebo bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *