16. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Bulgogi – korejské marinované maso
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi – korejské marinované maso: Vyzkoušejte tento autentický recept na bulgogi – oblíbené korejské jídlo, které se vyznačuje tenkými plátky vepřového, hovězího nebo kuřecího masa, které jsou marinovány ve sladko-kořeněné omáčce. Tato chutná a lehká alternativa klasickému grilování je perfektně vyvážená vůní, chutí i strukturováním masa. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem recept a připravte si jedno z nejoblíbenějších korejských jídel přímo doma. Překvapte své chuťové pohárky originálním a exotickým jídlem, které vás okouzlí svou jedinečnou korejskou atmosférou.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (řízek nebo roštěnec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)

Postup

  1. Maso pokrájíme na tenké plátky.
  2. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a česnek nakrájíme nadrobno.
  3. V míse smícháme sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, sezamová semínka a nastrouhaný zázvor.
  4. Do omáčky přidáme nakrájené maso, cibuli a česnek a řádně promícháme.
  5. Přikryjeme mísu potravinovou fólií a necháme marinovat v lednici minimálně 1 hodinu (ideálně přes noc).
  6. Po marinování předehřejeme grilovací pánev nebo gril na střední teplotu.
  7. Maso opékáme z obou stran asi 3-5 minut, dokud není zlatě hnědé a propečené.
  8. Pokrm podáváme s rýží a salátem nebo zeleninou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *