16. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí tácek s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí tácek s avokádem je lahodný a výživný recept, který vám přinese chuťovou ⁣explozi. Měkké a šťavnaté kousky hovězího masa jsou perfektně doplněny plátky čerstvého ⁢avokáda, které‌ dodávají jemnou a krémovou texturu.⁤ Tento pokrm se rychle⁣ připravuje a je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. Připravte si nezapomenutelný ​zážitek v podobě ‍hovězího tácku s avokádem ​ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa na tácek
  • 2 avokáda
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 1 pomeranč
  • 1 chilli paprička
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2‌ lžíce olivového‌ oleje

Postup

  1. Nejdříve připravte marinádu. V míse smíchejte šťávu z limetky a pomeranče, nastrouhanou kůru z limetky,⁣ olivový olej, prolisovaný česnek, na ⁣jemno nasekanou chilli papričku, sůl a pepř. Marinádu ​dobře promíchejte.
  2. Hovězí tácek opláchněte​ a osušte. Následně ⁢ho vložte do ⁢marinády a⁢ nechte ho v ní marinovat minimálně 30 minut (nejlépe ale přes ⁤noc v ⁤lednici, aby maso nasáklo chutí).
  3. Mezitím oloupejte avokáda, zbavte je jádra a nakrájejte na menší kousky. Také nakrájejte cibuli na tenké plátky.
  4. Na rozpálené pánvi s ⁢trochou oleje osmažte kousky hovězího masa z obou stran do zlatova. Mělo⁢ by to trvat zhruba 2-3 minuty z ‍každé strany (mírně déle, pokud preferujete propečené maso).
  5. V⁤ žáruvzdorné míse nebo na talíře položte smažené kousky masa a kolem něj naaranžujte plátky avokáda a cibule.
  6. Přelijte maso avokádovými plátky s marinádou. Můžete ⁤pokapat trochou citronové⁤ šťávy‍ pro osvěžující ​chuť.
  7. Podávejte hovězí tácek s avokádem spolu s​ rýží nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *