16. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí tácek s avokádem je lahodný a výživný recept, který vám přinese chuťovou explozi. Měkké a šťavnaté kousky hovězího masa jsou perfektně doplněny plátky čerstvého avokáda, které dodávají jemnou a krémovou texturu. Tento pokrm se rychle připravuje a je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. Připravte si nezapomenutelný zážitek v podobě hovězího tácku s avokádem ještě dnes!
Suroviny
- 400 g hovězího masa na tácek
- 2 avokáda
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 limetka
- 1 pomeranč
- 1 chilli paprička
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Nejdříve připravte marinádu. V míse smíchejte šťávu z limetky a pomeranče, nastrouhanou kůru z limetky, olivový olej, prolisovaný česnek, na jemno nasekanou chilli papričku, sůl a pepř. Marinádu dobře promíchejte.
- Hovězí tácek opláchněte a osušte. Následně ho vložte do marinády a nechte ho v ní marinovat minimálně 30 minut (nejlépe ale přes noc v lednici, aby maso nasáklo chutí).
- Mezitím oloupejte avokáda, zbavte je jádra a nakrájejte na menší kousky. Také nakrájejte cibuli na tenké plátky.
- Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažte kousky hovězího masa z obou stran do zlatova. Mělo by to trvat zhruba 2-3 minuty z každé strany (mírně déle, pokud preferujete propečené maso).
- V žáruvzdorné míse nebo na talíře položte smažené kousky masa a kolem něj naaranžujte plátky avokáda a cibule.
- Přelijte maso avokádovými plátky s marinádou. Můžete pokapat trochou citronové šťávy pro osvěžující chuť.
- Podávejte hovězí tácek s avokádem spolu s rýží nebo čerstvým chlebem.