15. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatový hummus s česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový hummus s česnekem je lahodná a zdravá nádobka plná chutí. Tento recept kombinuje čerstvé rajčata s vellutovou konzistencí a intenzivním aroma česneku. Hummus je bohatý na bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky, které dodají vašemu jídlu potřebnou výživu. S tímto jednoduchým a rychlým receptem si připravíte dokonalý dip na oslavu chutného a zdravého jídla. Vyzkoušejte rajčatový hummus s česnekem a užijte si osvěžující kombinaci chutí!

Suroviny

  • 1 konzerva cizrny (400 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tahinové pasty
  • ¼ šálku čerstvého citronového šťávy
  • ¼ šálku slunečnicových nebo sezamových semen
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky mleté papriky (sladké nebo pálivé, podle chuti)
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 3 střední rajčata, oloupaná a nakrájená na malé kousky
  • 1/4 šálku čerstvé petrželky nebo koriandru, nasekaného

Postup

  1. V eklektickém mixéru rozmixujte cizrnu, česnek, olivový olej, tahini pastu a citronovou šťávu, dokud nevznikne hladká pasta. Zastavte mixér a struček oškrábejte kašičkou dolů z stěn, pokud je to potřeba.
  2. Přidejte slunečnicová nebo sezamová semena, sůl, kmín, papriku a pepř a znovu rozmixujte, dokud nejsou všechny ingredience dobře smíchány.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a petrželku nebo koriandr a ještě jednou krátce promixujte, jen aby byly rajčata rovnoměrně rozložena v celém hummusu.
  4. Humus přelijte do misek a podávejte s kousky chleba nebo s plátky zeleniny jako dip. Mohli byste také posypat vrch hummusu olivovým olejem a posypat ho nasekaným petrželkou nebo koriandrem pro zdobení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *