15. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Plněný empanáda s hovězím je lahodný recept s původem v Latinské Americe. Tento chutný mls správně kombinuje křupavou vnější vrstvu a šťavnatou náplň. Hovězí maso je středem pozornosti, vařené s cibulí, paprikou a dalšími aromatickými kořením. Každý kousíček empanády je dokonale balancován výbornou chuťovou symfonií. Nechte se unést tímto typickým jídlem plným exotických přísad a vytvořte si vlastní hřejivý koutek Latinské Ameriky u vás doma.
Suroviny
- 500g hovězího masa, nasekaného na kostičky
- 1 velká cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladkého chilli prášku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 balení plátů na empanádu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nasekané hovězí maso a opékejte ho, dokud není zezlátlé ze všech stran.
- Přidejte papriky a rajčata a míchejte, dokud se nezačnou měknout.
- Přidejte papriku, kmín a chilli prášek a promíchejte.
- Doba dušení závisí na tom, jak měkké chcete mít maso a zeleninu. Můžete pokračovat v dušení, dokud není všechno dostatečně měkké.
- Přidávejte postupně trochu vody, pokud se směs začne přilepovat. Nechte vařit, dokud se omáčka neztuhne a nechutná bohatě.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Naplňte pláty na empanády připravenou směsí tak, aby nebyly příliš přeplněné.
- Pokladte plněné empanády na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte empanády asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Servírujte horké jako hlavní jídlo nebo předkrm. Dobrou chuť!