15. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Hovězí na slanině s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ‌na slanině s ⁣bramborovým pyré je ⁢lahodné jídlo, které vás okouzlí svou chutí. Maso se peče‍ na slanině, ⁢což dodává pokrmu bohatou⁣ chuť a⁣ příjemnou křupavost.⁤ Jemné a⁤ nadýchané bramborové pyré pak ‌dokonale ⁤doplňuje tuhou strukturu ​masa. ⁣Recept je​ snadno připravitelný⁤ a ideální volba pro skvělý ​oběd⁢ či‌ večeři. Připravte si ⁤tento chutný ⁤pokrm ‍a nadchněte své blízké.

Suroviny

  • 4 kusy ‍hovězího⁤ stehna
  • 8 plátků⁣ slaniny
  • 750 g brambor
  • 100 ⁣ml ⁤mléka
  • 50 g másla
  • sůl a pepř​ dle ⁤chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si opečeme plátky slaniny do křupava a odložíme stranou.
  2. Brambory oloupeme,‌ nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané ⁢vodě ⁣do měkka. Poté je scedíme a⁢ necháme okapat.
  3. V⁣ hrnci si ⁤připravíme ⁤bramborové ⁣pyré.⁢ Brambory‌ rozmixujeme spolu s ‌mlékem, máslem, solí a ⁣pepřem do hladké konzistence.
  4. Mezitím ‍na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a⁢ osolíme⁢ a opepříme hovězí stehna z obou stran. Opečeme je ​na⁤ pánvi z každé strany asi 2-3⁤ minuty,⁣ dokud​ nezískají zlatavou barvu.
  5. Hovězí stehna přendáme na ⁤plech‍ a na každý ‌kus položíme⁢ 2 ​plátky opečené ​slaniny.
  6. Hovězí maso⁤ s plátky slaniny pečeme ‍v‍ předehřáté troubě na 180 °C asi 15-20 minut,‌ nebo dokud‍ maso nedosáhne požadovaného stupně propečení.
  7. Servírujeme s bramborovým pyré a podáváme jako hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *