14. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s jasmínovou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný recept na kuřecí korma s jasmínovou rýží? Přijdte a objevte tento exotický pokrm, který kombinuje bohaté koření s jemností jasmínové rýže. Tenké plátky kuřecího masa jsou smíchány s aromatickou směsí indických koření a vařeny v hustém omáčce na bázi jogurtu. Podává se s vonnou jasmínovou rýží, která dokonale doplňuje bohaté chutě a vytváří tak skvělou kombinaci chutí. Připravte si toto jednoduché, avšak okouzlující jídlo plné exotického koření a užijte si skvělou chuť indické kuchyně.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (např. prsa)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 200ml vývaru (můžete použít kuřecí nebo zeleninový)
  • sůl podle chuti
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí.
  2. Přidejte maso a opékejte ho, dokud není zprudka na všech stranách upečené.
  3. Nasypte kari koření, kmín, kurkumu a papriku. Promíchejte a nechte chvíli podusit, aby se všechny přísady propojily.
  4. Přidejte smetanu a vývar a dobře promíchejte.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat více vývaru. Případně, pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji nechat chvíli povařit, aby zhoustla.
  6. Přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud maso není měkké a omáčka se zredukuje.
  7. Před podáváním dochuťte solí podle chuti.
  8. Servírujte s vaší oblíbenou jasmínovou rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *