14. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Carbonara pasta
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit domácí italskou klasiku – skvělou carbonara pastu! Tento recept vás provede postupem, jak připravit lahodnou směs těstovin, vajec, slaniny a sýra. Jednoduché, rychlé a chutné jídlo, které potěší celou rodinu. Zkuste si udělat carbonara pastu doma a užijte si výjimečný gastronomický zážitek přímo ve svém talíři.

Suroviny

  • 300 g těstovin
  • 150 g pancetty nebo slaniny
  • 3 vejce
  • 50 g parmazánu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a stranou nechte odpočinout.
  2. Na pánvi orestujte pancettu nebo slaninu až do křupavosti. Poté ji dejte na ubrousek, aby vstřebal nadbytečný tuk.
  3. V míse rozmíchejte vejce a smíchejte je se strouhaným parmazánem. Přidejte prolisované česneky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  4. Přidejte uvařené těstoviny do pánve s orestovanou pancettou. Za občasného míchání nechte těstoviny prohřát.
  5. Odstraňte pánvi z ohně a postupně přilijte směs se vejci a parmazánem. Při míchání zajistěte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily směsí a vejce ztuhla, ale nepřipálila se.
  6. Pokud je pasta příliš suchá, přidejte trochu vody z vaření těstovin.
  7. Před podáváním ozdobte nakrájenou petrželkou a podle chuti posypte dalším parmazánem a pepřem. Doporučujeme ihned servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *