13. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Kimchi jjigae
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na tradiční korejskou specialitu? Vyzkoušejte náš recept na Kimchi jjigae! Tento pikantní zelný pokrm je plný chutí a jednoduchý na přípravu. S klasickými ingrediencemi, jako je kimchi, vepřové maso a tofu, najdete ve vaší kuchyni skutečnou korejskou chuť. Užijte si jedinečnou kombinaci koření a výraznou chuť kimchi. S naším receptem na Kimchi jjigae oslníte své chuťové buňky a užijete si autentickou korejskou kuchyni!

Recept na Kimchi jjigae

Suroviny

  • 300 g kimchi (kvašená zelenina)
  • 200 g vepřového masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 střední cibule (nakrájená na plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 500 ml vývaru nebo vody
  • 150 g tofu (nakrájeného na kostky)
  • 1 zelená paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
  • 2 houby shitake (nakrájené na plátky)
  • sůl (podle chuti)
  • pepř (podle chuti)
  • nejlépe jasmínová rýže (příloha)

Postup

  1. Nejdříve si připravte všechny suroviny.
  2. V hrnci nebo v kleci ohřívejte sezamový olej.
  3. Přidejte cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
  4. Přidejte vepřové maso a smažte je dohněda.
  5. Přidejte kimchi a smažte ho asi 5 minut.
  6. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr.
  7. Podlijte vývarem nebo vodou a nechte vařit asi 10 minut.
  8. Přidejte tofu, papriky a houby.
  9. Pokračujte v vaření dalších 5-10 minut, dokud se zelenina změkne.
  10. Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  11. Podávejte s jasmínovou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *