12. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Aloo Ghobi Masala je tradiční indické jídlo, které spojuje brambory (aloo) a květák (ghobi) v pikantní omáčce. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit toto chutné a nadýchané jídlo doma. S přísadami snadno dostupnými v obchodě a s několika jednoduchými kroky si můžete vychutnat autentickou indickou kuchyni ve svém domově. Vyzkoušejte tento Aloo Ghobi Masala recept a určitě si ho zamilujete!
Suroviny:
- 2 středně velké brambory, nakrájené na kousky
- 1 malá květák, nakrájený na růžičky
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 2 rajčata, nasekaná na kousky
- 1 zelená chilli paprička, jemně nakrájená (volitelné)
- 1 čajová lžička kuminového semínka
- 1 čajová lžička koriandrového semínka
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1/2 čajové lžičky červené chilli papriky (volitelné)
- 2 lžíce oleje
- Sůl dle chuti
- S čerstvou petrželkou na ozdobu
Postup:
- Ve velké pánvi zahřejte olej na středním ohni. Přidejte kuminová semínka a koriandrová semínka a orestujte je, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou cibule zlatavé.
- Přidejte nakrájené brambory a květák do pánve. Přidejte také mletý zázvor, kurkumu, mletý kmín, mletý koriandr a červenou chilli papriku (pokud používáte).
- Zpřístupněte pokličku pánve a dusíme zeleninu na středním ohni, občas zamíchat, až se brambory a květák změknou (asi 15-20 minut).
- Přidejte nasekaná rajčata a chilli papričku (pokud používáte) a zamíchejte. Vařte dalších 5 minut, dokud rajčata nezačnou měknout.
- Ochutnejte a případně dosolte podle potřeby.
- Podávejte s čerstvou petrželkou na ozdobu.