12. 11. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře ve vinné omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné a jednoduché jídlo? Vyzkoušejte naši verzi kuřete ve vinné omáčce. Tento recept nabízí lahodnou kombinaci křehkého kuřecího masa a bohaté vinné omáčky, která je doslova šťavnatá. Suroviny jako červené víno, čerstvé bylinky a zelenina dodávají této omáčce neodolatelnou chuť. Tento pokrm je ideální na večeři s rodinou či přáteli, protože se vaří rychle a snadno. Ponořte se do světa výborných chutí a vyzkoušejte kuře ve vinné omáčce ještě dnes!

Suroviny:

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Orestujeme dozlatova.
  5. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opečeme je z obou stran.
  6. Vinným vývarem zalijeme kuřecí maso, přidáme červené víno a necháme krátce provařit.
  7. V omáčce necháme kuřecí maso dusit asi 20 minut, dokud nezměkne.
  8. V menší pánvi rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání připravíme světle hnědou jíšku.
  9. Jíšku přidáme do omáčky z kuřecího masa a za stálého míchání povaříme ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nezhustne.
  10. Před podáváním můžeme omáčku případně dochutit solí a pepřem podle chuti.
  11. Kuře ve vinné omáčce podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *