12. 11. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné a jednoduché jídlo? Vyzkoušejte naši verzi kuřete ve vinné omáčce. Tento recept nabízí lahodnou kombinaci křehkého kuřecího masa a bohaté vinné omáčky, která je doslova šťavnatá. Suroviny jako červené víno, čerstvé bylinky a zelenina dodávají této omáčce neodolatelnou chuť. Tento pokrm je ideální na večeři s rodinou či přáteli, protože se vaří rychle a snadno. Ponořte se do světa výborných chutí a vyzkoušejte kuře ve vinné omáčce ještě dnes!
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml červeného vína
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Orestujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opečeme je z obou stran.
- Vinným vývarem zalijeme kuřecí maso, přidáme červené víno a necháme krátce provařit.
- V omáčce necháme kuřecí maso dusit asi 20 minut, dokud nezměkne.
- V menší pánvi rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání připravíme světle hnědou jíšku.
- Jíšku přidáme do omáčky z kuřecího masa a za stálého míchání povaříme ještě asi 5 minut, dokud se omáčka nezhustne.
- Před podáváním můžeme omáčku případně dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Kuře ve vinné omáčce podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.