11. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burger se slaninou je naprosto dokonalá volba pro všechny milovníky chutných jídel. Tento recept vás okouzlí kombinací šťavnatého hovězího masa a křupavé slaniny. Nechte se strhnout pravou chuťovou explozí, kterou vám tento burger přinese. Sázka na kvalitní suroviny a jednoduché přísady zaručuje opravdový gastronomický zážitek. Začarujte své chuťové pohárky s chutí zaručenou hovězím burgerem se slaninou.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 4 plátky slaniny
- 4 žemle na burger
- 4 plátky sýra
- 4 plátky rajčete
- 4 plátky cibule
- 4 listy ledového salátu
- sůl a pepř dle chuti
- omáčky (kečup, hořčice, majonéza) podle přání
Postup
- Maso důkladně osolte a opepřete z obou stran.
- Připravte gril a zahřejte ho na střední teplotu.
- Pokud nemáte gril, můžete použít také pánvičku na sporáku.
- Na grilů (nebo pánvičce) grilujte maso přibližně 4-5 minut z každé strany, nebo dokud není dostatečně propečené.
- Za poslední 2 minuty grilování přidejte na gril také plátky slaniny a opečte je do křupava.
- Během grilování si připravte žemle a přiklopte je na gril jen na krátkou dobu, aby se zlehka opeklily.
- Z grilu vyjměte maso, slaninu i žemle.
- Nyní můžete začít sestavovat burger. Na spodní polovinu žemle dejte list ledového salátu.
- Následně přidejte plátek rajčete, plátek cibule a opékanou slaninu.
- Na slaninu položte grilované hovězí maso a posypte ho plátkem sýra.
- Přidejte omáčky podle libosti a zakryjte vrchní polovinou žemle.
- Hovězí burger se slaninou je hotový a můžete si ho pochutnat!