11. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Italský bruschetta-rajčata, bazalka
zdroj: Recepty 24/7

Chcete-li si vychutnat autentickou italskou chuť, vyzkoušejte tento recept na bruschetta s rajčaty a bazalkou. Tajemstvím je čerstvě upečený chléb potřený olivovým olejem a ozdobený šťavnatými rajčaty, zelenou bazalkou a česnekem. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Nechte se unést chutí Itálie a vyzkoušejte tento italský klasik bez zbytečného úsilí.

Suroviny

  • 4 plátky chleba
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka (na dochucení)
  • Extra panenský olivový olej (na potření chleba a dochucení)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Chléb nařežeme na plátky a opečeme na grilu nebo v toustovači.
  2. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
  3. Česnek oloupeme a rozmačkáme.
  4. Na opečené plátky chleba potřeme olivovým olejem.
  5. Na každý plátek chleba dáme plátky rajčat.
  6. Potřeme česnekem.
  7. Poklademe čerstvou bazalkou.
  8. Osolíme a opepříme podle chuti.
  9. Před podáváním můžeme pokapat trochou olivového oleje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *