11. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Svíčková se špaldovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný recept na tradiční českou specialitu – svíčkovou se špaldovým knedlíkem? ⁤Naše receptura vám‌ umožní‌ připravit tento oblíbený pokrm‌ snadno ⁤a rychle. ⁤Chutná svíčková omáčka, ‌připravená⁣ z kvalitního hovězího masa,⁢ se perfektně doplňuje se šťavnatými kousky svíčkové. ⁢A k tomu nesmí chybět‍ prostorný špaldový knedlík plný chuti. S⁤ naším receptem si ⁣můžete vychutnat autentický český kulinářský zážitek přímo ve své domácnosti. ⁣

Suroviny

  • 600 g ⁢hovězí svíčkové
  • 2 cibule
  • 2‌ mrkve
  • 2 petržele
  • 2⁤ lžíce oleje
  • 2 lžíce​ hladké ‍mouky
  • 1 lžička mletého ⁢kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 500 ⁢ml hovězího vývaru
  • 200 ml⁤ smetany ke šlehání
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, mrkev ⁤a petržel dozlatova.
  2. Přidáme plátky svíčkové a opékáme‍ z obou stran dozlatova.
  3. Přisypeme​ mletý kmín, mletou papriku‌ a hladkou⁢ mouku. Dobře promícháme.
  4. Postupně zalijeme hovězím vývarem a​ smetanou ke šlehání. Promícháme.
  5. Osolíme, opepříme a přidáme ⁤šťávu z ‍citronu.
  6. Přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 1,5-2 hodiny, ​dokud maso není měkké.
  7. Při servírování maso​ vyjmeme z⁤ omáčky a nakrájíme na plátky.
  8. Omáčku přecedíme a případně dosolíme a okořeníme podle chuti.
  9. Svíčkovou‍ podáváme s přílohou, například se špaldovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *