10. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná Italská panna cotta: Tento jednoduchý recept na klasické italské dezertní jídlo vás okouzlí svou jemnou texturou a bohatým mléčným a vanilkovým aroma. S použitím pouze čtyř základních surovin – smetany, cukru, želatiny a vanilkového extraktu, můžete snadno připravit tuto lahodnou pochoutku. Podávejte s čerstvými sezónními ovocemi nebo omáčkou z lesních plodů pro skutečně dokonalou italskou sladkou tečku vašeho jídla.
Suroviny:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 2 vanilkové lusky
- 4 listy želatiny
- ovoce nebo čokoláda na ozdobu
Postup:
- Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte cukr a rozkrojené vanilkové lusky a pomalu přiveďte k varu. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Mezitím namočte listy želatiny do studené vody a nechte je změknout.
- Když směs s smetanou začne vřít, odstraňte rendlík z ohně, vyjměte vanilkové lusky a přidejte vyždímané želatiny. Dobře promíchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
- Naplte želatínovou směs do koktejlových skleniček nebo šálků a nechte vychladnout a ztuhnout v lednici minimálně na 4 hodiny.
- Před podáváním ozdobte italskou panna cottu kousky ovoce nebo čokoládou.