10. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Humus.
zdroj: Recepty 24/7

Humus je tradiční arabské jídlo, které se stalo populárním po celém světě. Tento lahodný dip nejenže oslní svou jedinečnou chutí, ale je také bohatý na živiny. Kombinuje v sobě všechny přírodní ingredience, jako jsou cizrna, tahini, citrónová šťáva a olivový olej, aby vytvořil hladkou a krémovou texturu plnou bohatého a zemitě dochuceného aroma. S humusem můžete si užívat jako dip se zeleninou nebo jako přísadu do sendvičů a wrapů. Vyzkoušejte tento snadný humusový recept a ponořte se do světa arabské kuchyně.

Suroviny

  • 1 konzerva cizrny (400 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce tahinu (sezamové pasty)
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky

Postup

  1. Cizrnu opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  2. Do mixéru přidejte cizrnu, stroužky česneku, tahini, citronovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř, mletý kmín a mletou papriku.
  3. Mixujte všechny suroviny do hladka, dokud nevznikne krémová konzistence.
  4. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Humus přeneste do misky a podávejte s čerstvou zeleninou, pitou nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *