10. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Česnekový olej pro pizzu – recept na dokonalý doplněk k vaší oblíbené italské pochoutce! Naše jednoduchá a chutná směs olivového oleje a česneku vás okouzlí svou intenzivní a lahodnou vůní. Použijte ho jako potření pizzy před pečením nebo jako dip pro kůrku. S naším receptem si připravíte ten nejlepší česnekový olej, který vaši pizzu povýší na novou úroveň. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést italskými chutěmi!
Suroviny
- 3-4 stroužky česneku
- 200 ml olivového oleje
- 1 čajová lžička sušeného oregána
- 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
- 1 čajová lžička sušeného bazalku
- 1 čajová lžička soli
Postup
- Česnek oloupejte a prolisujte.
- V hrnci zahřejte olivový olej na střední teplotu.
- Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
- Přidejte sušené oregáno, rozmarýn a bazalk a promíchejte.
- Postupně přidejte sůl a důkladně promíchejte.
- Nechejte směs vařit do té doby, než začne česnek hnědnout (asi 5-7 minut).
- Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Přefiltrujte směs skrze sítko, abyste odstranili česnek a bylinky.
- Česnekový olej je připravený k použití na pizzu!