9. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Těstovinový salát pesto genovese
zdroj: Recepty 24/7

Těstovinový salát pesto genovese je lahodným jídlem, kterém

Suroviny

  • 250 g těstovin
  • 1 hrst bazalkových lístků
  • 50 g parmezánu
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • 100 g cherry rajčátek

Postup

  1. Na středně velkém hrnci vařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  2. V mezičasí si připravte pesto. V mixéru mixujte bazalkové lístky, parmezán, piniové oříšky, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř, dokud nevznikne hladká omáčka.
  3. Když jsou těstoviny uvařené, scedíme je a necháme je vychladnout.
  4. Do vychlazených těstovin přimícháme připravené pesto.
  5. Přidáme nakrájená cherry rajčátka a promícháme.
  6. Salát necháme odležet v chladničce alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě propojily.
  7. Servírujte jako přílohu nebo samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *