Tagine s citronem a olivami je lahodné marocké jídlo, které je připraveno s citronem, olivami a zemitými kořením. Tento recept vám přinese exotickou chuť a vůni z arabské kuchyně. Objevte bohatou kombinaci chutí v této tradiční tagine, kde se setkávají jemný citronový příchuť, slané olivy a aromatické koření. Připravte se na gastronomické dobrodružství plné výrazných chutí a vyzkoušejte tento jednoduchý, ale úžasně chutný recept na tagine s citronem a olivami.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 3 středně velké rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 citrony, nakrájené na plátky
  • 100 g zelených oliv bez pecek
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na sporáku rozehřejte olivový olej v taginu nebo v hluboké pánvi.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte maso a opékejte ho, dokud není zezlátovělé ze všech stran.
  4. Přidejte rajčata, olivy, citronové plátky a koření (koriandr, kmín, kurkumu).
  5. Sůl a pepř přidejte dle chuti.
  6. Za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké a dochucení se dobře propojí.
  7. Podávejte s čerstvou petrželkou posypanou na vrchol.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *