8. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Italské bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Italské bruschetta s rajčaty: Vychutnejte si klasický italský recept na bruschetta s čerstvými rajčaty. Tento jednoduchý a chutný pokrm vám přinese do vaší kuchyně pravou atmosféru Itálie. Skvělá kombinace grilovaného chleba a plátků rajčat s aromatickým bylinkovým olejem a strouhaným parmazánem okouzlí každého gurmána. Připravte si toto osvěžující a lahodné jídlo jako předkrm nebo lehkou večeři a udělejte si chvíli „dolce vita“.

Italské bruschetta s rajčaty

Suroviny:

  • 2 velké stroužky česneku
  • 4 plátky italského ciabatta chleba
  • 4 velká rajčata
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvý bazalkový list

Postup:

  1. Na raždíčce protrhněte jednotlivé plátky chleba.
  2. Dvě rajčata nakrájejte na drobné kousky.
  3. V míse smíchejte rajčata s nasekanými stroužky česneku, olivovým olejem, solí a pepřem podle chuti.
  4. Plátky chleba krátce opečte na grilu nebo v troubě, dokud nejsou lehce zlatavé.
  5. Vařte nebo grilujte dvakrát každou stranu chleba.
  6. Když jsou chlebové plátky vytažené z ohně, rozložte je na talíři a hned nasypte na ně připravenou směs z rajčat.
  7. Okraste rajčatovou směsí každý kousek chleba a ozdobte ho čerstvým bazalkovým listem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *