8. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kibbeh, tradiční libanonské jehněčí karbanátky se špinačem, jsou vynikající kombinací tradičních chutí s moderními výživovými principy. Tyto šťavnaté a aromatické kousky masa jsou obohaceny o kvalitní jehněčí maso, které dodává bohatou a příjemnou chuť. Špinač pak přidává svou lahodnou a zdravou složku, která receptu dodává jemnost a výživnost. S využitím správných ingrediencí a precizními kroky při přípravě se tento recept může stát nezbytnou součástí vaší kuchyně. Zkuste kibbeh a poznáte, jak snadno můžete vytvořit skvělou gastronomickou zkušenost přímo ve svém domově.
Suroviny:
- 500 g jehněčího mletého masa
- 1 cibule (jemně nakrájená)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 200 g špinače (nasekaného)
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžičky olivového oleje
Postup:
- Smíchejte jehněčí maso, cibuli, česnek, kmín, sůl, pepř, citronovou šťávu a 2 lžičky olivového oleje v míse.
- Formujte malé placky z mletého masa.
- Na palici vystřídavě napařujte placky masa a špenát, dokud nedosáhnete požadované tloušťky.
- Rozpalte zbylý olivový olej na pánvi a smažte karbanátky z obou stran do zlatova.
- Servírujte teplé jako hlavní jídlo nebo jako součást meze se zeleninovým salátem.