8. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh – jehněčí karbanátky se špinačem
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh, tradiční libanonské jehněčí karbanátky se špinačem, jsou vynikající kombinací tradičních chutí s moderními výživovými principy. Tyto šťavnaté a aromatické kousky masa jsou obohaceny o kvalitní jehněčí maso, které dodává bohatou a příjemnou chuť. Špinač pak přidává svou lahodnou a zdravou složku, která receptu dodává jemnost a výživnost. S využitím správných ingrediencí a precizními kroky při přípravě se tento recept může stát nezbytnou součástí vaší kuchyně. Zkuste kibbeh a poznáte, jak snadno můžete vytvořit skvělou gastronomickou zkušenost přímo ve svém domově.

Suroviny:

  • 500 g jehněčího mletého masa
  • 1 cibule (jemně nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 200 g špinače (nasekaného)
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • šťáva z 1 citronu
  • 3 lžičky olivového oleje

Postup:

  1. Smíchejte jehněčí maso, cibuli, česnek, kmín, sůl, pepř, citronovou šťávu a 2 lžičky olivového oleje v míse.
  2. Formujte malé placky z mletého masa.
  3. Na palici vystřídavě napařujte placky masa a špenát, dokud nedosáhnete požadované tloušťky.
  4. Rozpalte zbylý olivový olej na pánvi a smažte karbanátky z obou stran do zlatova.
  5. Servírujte teplé jako hlavní jídlo nebo jako součást meze se zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *