6. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Empanadas de carne jsou lahodné argentinské samozřejmě! Tento recept vám poskytne krok za krokem všechny potřebné informace pro přípravu těchto lahodných a chutných empanadas. Plněné pikantní a sladkou masovou směsí a zabaleny do křupavé vrstvy těsta, budou tyto empanadas bezpochyby oslnit vaše chuťové pohárky. Připravte si toto argentinské jídlo jako předkrm nebo hlavní chod a užijte si autentickou chuť Jižní Ameriky!
Empanadas de carne
Suroviny:
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na drobné kousky
- 1 rajče, nakrájené na drobné kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 60g oliv bez pecek, nasekaných
- 200g lívanečkového těsta
Postup:
- Na pánvi si zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou papriku a rajče a nechte vařit asi 5 minut, dokud není zelenina měkká.
- Přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud nezezlátne.
- Přidejte mletou papriku, kmín, oregano, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte a vařte ještě 5 minut.
- Odstavte směs z tepla a přidejte nakrájené olivy. Promíchejte tak, aby byly olivy rovnoměrně rozloženy.
- Rozdělte lívanečkové těsto na menší kousky a vyválejte je na tenké placky.
- Na každou placku položte lžíci masa a uzavřete empanadu, tak aby vnitřek byl zcela zakrytý.
- Pokládejte empanadas na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů C a pečte empanadas asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Podávejte teplé a můžete je doplnit omáčkou nebo salátem podle svého výběru.