6. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na rizoto s hříbky je dokonalým pokrmem pro milovníky hub. Využíváme čerstvé hříbky, které dodávají jídlu výraznou chuť a vůni. Rizoto je připraveno s výbornou omáčkou, která se propojí s hříbky a vytváří bohaté a lahodné jídlo. S touto jednoduchou a chutnou recepturou si můžete vychutnat lahodný kousek Itálie v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 200 g rýže na rizoto
  • 300 g hub (např. hříbky)
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 30 g strouhaného parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte polovinu olivového oleje a osmažte na něm nasekanou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na menší kousky nakrájené hříbky a česnek a smažte ještě dalších 5 minut, dokud hříbky nezměknou.
  3. V hrnci si zahřejte zbytek olivového oleje a přidejte rýži.
  4. Smažte rýži, dokud není skleněná a lesklá.
  5. Přidejte bílé víno a nechte odpařit.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar, asi po 100 ml najednou.
  7. Po každém přilití vývaru počkejte, až se vývar vstřebá do rýže, a pak přilijte další.
  8. Pokračujte v přilévání vývaru a míchání, dokud není rýže měkká, ale stále lehce al dente.
  9. Do hotového rizota vmíchejte máslo a strouhaný parmezán.
  10. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  11. Servírujte ihned a podávejte s čerstvým bylinkovým posypem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *