5. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Krémová zeleninová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Krémová zeleninová polévka je ⁣výborný‍ a ‌zdravý recept,⁣ který vám dodá dostatek vitamínů ‌a minerálů. Tato polévka je⁢ připravena ⁤z čerstvé zeleniny, jako jsou mrkev, brokolice, ​květák a dýně, které se spolu s‍ cibulí⁢ a česnekem⁤ smaží na‌ olivovém ​oleji. Poté se⁢ přidá zeleninový vývar ‌a vaří se,‌ dokud zelenina není​ měkká. Nakonec se vše rozmixuje do krémové konzistence a ​dochutí se⁤ solí‍ a ⁢pepřem. Tato lahodná⁤ a sýtá polévka‌ je perfektní jako předkrm nebo jako⁢ lehký a ​vydatný oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnejte ​si na chutné zeleninové‌ polévce plné ⁢výživných⁤ látek.

Suroviny

  • 500 g zeleniny⁢ (mrkev,‍ celer, petržel, květák)
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 ⁢g ‍másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ⁣ke‍ šlehání
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte ⁤zeleninu, cibuli a česnek‍ na menší ‌kousky.
  2. V hrnci rozpuste‍ máslo a osmažte na ⁢něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu a osmažte‍ ji krátce spolu se cibulí a česnekem.
  4. Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud ​není zelenina měkká.
  5. Smetanu ‌přidejte do polévky a nechte vařit ještě pár minut.
  6. Sezóníte solí‍ a pepřem⁤ podle chuti.
  7. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dokud ‍nedosáhnete požadované konzistence.
  8. Pokud je polévka ⁣příliš hustá, můžete přidat⁤ trochu vody nebo ⁢vývaru.
  9. Servírujte ⁢teplou a ozdobte ‌podle chuti například čerstvou‍ natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *