5. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvý jarní závitky jsou lehký a osvěžující pokrm, který stojí za to vyzkoušet. Tyto vietnamské zákusky jsou plné chutných ingrediencí, jako jsou čerstvé bylinky, křupavá zelenina a jemné nudle. Tento recept je také skvělou volbou pro ty, kteří si přejí mít zdravou stravu, protože závitky se obvykle podávají s lehkou omáčkou na bázi sójového či rybího oleje. Připravte si tyto dokonalé a zdravé zákusky, které zaručeně zaujmou vaše chuťové pohárky i oči!
Suroviny
- 10 rýžových papírových plátů
- 100 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného na tenké proužky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 okurka, na tenké proužky
- 2 listy ledového salátu, na tenké proužky
- 1/2 avokáda, na tenké plátky
- 1/4 koriandru, nasekaného
- 15 g sójového náhradního masa
- 1 plátek růžového humusu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
Postup
- Nakrájejte všechny suroviny na tenké proužky nebo plátky. Zeleninu dejte bokem.
- Papírové pláty namočte na pár sekund do misky s teplou vodou, dokud nezměknou.
- Plát položte na čistý a vlhký plátěný ubrousek nebo na prkýnko. Na střed plátu umístěte lžíci připravených surovin. Předem si co nejvíce stran přeložte směrem dovnitř a začněte závitkovat. Postup opakujte, dokud nevyužijete všechny pláty nebo připravené suroviny.
- Hotové závitky podávejte s připravenými omáčkami.