4. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Kořeněné indonéské kuře
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit exotickou chuťí indonéského kuřete s kořenitým omáčkou. Tento recept přináší kombinaci lahodných indonéských koření, která kuřecí maso příjemně dochutí. Připravte si jednoduchou a chutnou večeři, která vás přenese do oblíbených koutů Indonésie. Zkuste náš recept na kořeněné indonéské kuře a užijte si skvělou kombinaci výrazných chutí a aromatických vůní.

Kořeněné indonéské kuře

Suroviny:

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička červené papriky (volitelné)
  • 1 limetka (šťáva)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, med, česnek, zázvor, kmín, koriandr, kurkumu, červenou papriku (pokud se rozhodnete ji přidat), šťávu z limetky, sůl a pepř.
  2. Poté do směsi vložte kuřecí stehna a dobře je obalte, aby byla omáčka rovnoměrně rozložena.
  3. Nechte marinovat v lednici alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
  4. Před přípravou předehřejte troubu na 180°C.
  5. Kuřecí stehna vyndejte z marinády a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Péct v předehřáté troubě asi 45-50 minut, dokud nejsou kuřecí stehna křupavá a propečená.
  7. Podávejte s rýží nebo indonéským chlebem a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *