4. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohatý bulgogi: Konečně odhalen tajemství tradiční korejské speciality! Naučte se připravit jeden z nejslavnějších receptů – bulgogi. Tenké plátky vepřového masa, naložené v pikantní marinádě, jsou nakonec opékané, což dodává tomuto jídlu křehkou a karamelovou sladkost. Získejte skvělou kombinaci teriyaki esencí a korejských ingrediencí, abyste si připravili autentický bulgogi, kterým okouzlíte své chuťové pohárky. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem postup a staňte se mistrem bulgogi!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (řízek)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hřebíčkového cukru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 mrkve (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 zelená paprika (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 lžíce sezamových semínek (pražených)

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Smíchejte sójovou omáčku, hřebíčkový cukr, česnek, sezamový olej a černý pepř v misce.
  3. Přidejte plátky masa do marinády a nechte odpočívat minimálně 30 minut (ideálně alespoň 2 hodiny v lednici).
  4. Připravte si pánvičku a vysoký hrnec na vaření rýže.
  5. Na pánvičce rozehřejte trochu oleje a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
  6. Přidejte maso v marinádě a smažte ho dozlatova. Poté odložte maso stranou.
  7. Do vysokého hrnce dejte vařit rýži podle návodu na obalu.
  8. Na pánvičce orestujte nakrájenou zeleninu (mrkev, papriky) do změknutí.
  9. Přidejte smažené maso a promíchejte všechny ingredience hromadně.
  10. Podávejte bulgogi na lžíci uvařené rýže a posypte sezamovými semínky.
  11. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *