3. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné kari masala kuře přináší šťavnaté maso, obalované v aromatičké směsi indických koření. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí, kteří se rádi ponoří do indické kuchyně. Kari masala kuře je plné bohatých příchutí a vůní, které zaručeně oslní vaše chuťové buňky. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující recept a přenesete se do kouzelné atmosféry indických uliček.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájené kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé. Smažte maso ve dvou dávkách, aby nedocházelo ke přeplnění pánve.
- V druhé pánvi osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a utřený česnek, dokud nezesládnou.
- Přidejte do pánve s cibulí a česnekem kari koření, kmín, papriku a kurkumu. Promíchejte a osmahněte asi minutu, dokud se koření neuvolní vůni.
- Přidejte do pánve osmažené kuřecí maso a zalijte kokosovým mlékem. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se omáčka zredukuje a dochutí. Případně přilijte vodu, pokud se omáčka příliš zredukuje nebo zahustí.
- Ochutnejte omáčku a přidávejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem.