3. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas – argentinské masové kapsy
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas jsou argentinskými‌ specialitami, které se staly oblíbeným​ jídlem po celém světě.​ Tyto kapsy ⁢z listového ‌těsta‌ jsou ‌naplněny ⁣výrazně⁤ chutným masovým ​nádivkem‌ a⁢ mají​ doslova dokonalý tvar.

Naše recept‌ na empanadas⁢ vám⁣ ukáže, jak si připravit toto lahodné⁣ jídlo i ve vaší ⁣vlastní kuchyni. S tradicionalistickými ingrediencemi, jako ⁤je mleté maso, ⁣cibule, paprika a koření, ⁣se rázem⁣ ocitnete na španělských ulicích.

Nejlepší na empanadas je,⁤ že je můžete podávat⁢ jako ⁣samostatné jídlo‍ nebo i jako⁣ součást ⁣večerní párty. Nenáročná příprava⁤ a ⁣rychlý čas pečení vás přesvědčí, že si empanadas zamilujete ​natolik, že je budete chtít vařit pravidelně.

Připravte ‍si tu ⁢nejlepší argentinskou​ specialitu a naléváme vám, abyste svoje chuťové buňky⁣ ponořili ‍do této výjimečné masové nádoby plné bohatých chutí a vůní. Buďte na to připraveni, protože ‍empanadas vám otevřou brány⁢ do argentinské​ kultury a gastronomie.

Suroviny:

  • 500 ‌g hladké⁢ mouky
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100 ⁢g oliv
  • 2​ vejce
  • 1‌ lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 ‍lžička⁣ mletého⁤ kmínu
  • 1 ​lžička papriky
  • olej ⁢na smažení

Postup:

  1. V míse ⁤smíchejte ⁣mouku s 1 vejcem, solí a ‍vodou, dokud nevznikne‌ hladké těsto.
  2. Nechejte těsto⁤ odpočinout přikryté utěrkou​ asi 30 minut.
  3. Cibuli nakrájejte na‌ drobné ​kostičky, česnek a papriku ⁤na jemnější kousky.
  4. V pánvi ⁤rozehřejte olej a osmahněte na ‌něm ⁣cibuli, česnek a papriku, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte mleté maso a dušte ⁢ho, dokud není‍ kompletně uvařené.
  6. Přidejte olivy, ‌pepř, kmín a papriku. Promíchejte a nechte‍ chvíli povařit.
  7. Těsto⁢ rozdělte na ‍menší kousky ⁣a každý vyválejte na placku. Po plackách rozdělte náplň z masa.
  8. Zabalte ⁣placku do​ tvaru kapsy a‍ okraje dobře​ spojte, aby ‌náplň​ neunikla.
  9. Smažte empanadas na rozpáleném oleji z‌ obou ⁣stran do zlatova.
  10. Hotové empanadas ⁣dejte na‌ utěrku, aby ⁤se přebytečný olej vstřebal.
  11. Můžete podávat teplé nebo studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *