2. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Lahodný kuřecí korma s mandlovou omáčkou je skvělý recept pro milovníky indické kuchyně. Tato chutná a aromatická omáčka s kuřecím masem je připravena s použitím čerstvých ingrediencí a exotických koření, která dodávají jedinečnou chuť jídlu. Mandlová omáčka dodává jemnou texturu a bohatou chuť, která se dokonale hodí k dochucení kuřecího masa. Tento recept je skvělou volbou pro večeři nebo oslavu a zaručuje, že budete mít plná ústa lahodných indických chutí.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (na kosti nebo boneless)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce korma koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky kurkumy
- 2 lžíce mandlové mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 300 ml vývaru (může být z kostek)
- Sůl a pepř podle chuti
- Na ozdobu: mandle a čerstvá koriandr
Postup:
- Na oleji osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek a opékáme dalších pár vteřin, dokud nezačne vonět.
- Přidáme korma koření, mletý koriandr, kmín a kurkumu. Osolíme a okořeníme podle chuti.
- Kuřecí maso nakrájíme na kousky a přidáme do pánve. Smažíme a mícháme, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme mandlovou mouku a smetanu. Promícháme a vaříme 2-3 minuty, než omáčka zhoustne.
- Po částech přidáváme vývar a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne a maso nezjemní (asi 15 minut).
- Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo indickým chlebem. Ozdobíme natrhaným koriandrem a praženými mandlemi.