Indický dýňový kari je proslulý recept plný exotických chutí a vůní. Tento vegetariánský pokrm se připravuje z dýně, zeleniny a aromatických indických koření. Nejlepší na něm je skvělá kombinace sladké dýně a pikantních kari příchutí. Můžete ho podávat s rýží či chlebem a vychutnat si autentickou indickou chuť přímo doma. Výjimečný zážitek pro vaše chuťové pohárky!
Suroviny
- 500g dýně (např. hokkaido nebo masitá dýně)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 400ml kokosového mléka
- 200ml zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu
Postup
- Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostičky.
- Cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno a papriku nakrájíme na proužky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmaháme na něm cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájenou papriku a dýňové kostičky, podlijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit asi 15 minut, dokud se dýně nezměkčí.
- Přidáme kari koření, kurkumu, mletý koriandr, kokosové mléko a cukr. Promícháme, dochutíme solí a pepřem a povaříme dalších 5 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem a ozdobíme čerstvou petrželí nebo koriandrem.