2. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se zkusit tento SEO popisek přizpůsobit obsahu vašeho receptu, abyste maximalizovali jeho viditelnost ve vyhledávačích a přilákali co nejvíce čtenářů:
„Chutné a křupavé tempura krevety – japonský pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Náš recept vám naučí, jak připravit křehkou a lehkou círu z tempura těsta, které dokonale obalí plné a lahodné krevety. S krájeným zeleninovým salátem a dochucenou omáčkou na bázi sójového výluhu a ingveru, se tento oblíbený jídlo stane hitem na vašem stole. Vyzkoušejte si připravit tempuru doma a oslněte svou rodinu a přátele autentickým japonským zážitkem!
Suroviny:
- 16 krevet (středně velkých)
- 150 g hladké mouky
- 2 vejce
- 200 ml ledové vody
- 1 l oleje na smažení
- sůl
Postup:
- Krevety očistěte a zbavte se z nich hlav i střev.
- Vejce rozšlehejte ve velké míse.
- Přidejte hladkou mouku a ledovou vodu do mísy s vejci a velmi opatrně promíchejte. Není potřeba, aby směs byla dokonale hladká, ještě tam mohou být viditelné hrudky mouky.
- Důkladně rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu.
- Krevety osolte ze všech stran.
- Krevety ponořte jednu po druhé do těsta, aby byly celé obalené, a následně vkládejte do rozehřátého oleje. Smažte je asi 2-3 minuty, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
- Vyjměte smažené krevety z oleje a nechte je okapat na papírovém ubrousku, aby se odstranil přebytečný olej.
- Servírujte horké s asijskou omáčkou nebo omáčkou na bázi sójové omáčky.