2. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Tempura krevety
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se zkusit tento SEO popisek přizpůsobit obsahu vašeho receptu, abyste maximalizovali jeho viditelnost ve vyhledávačích a přilákali co nejvíce čtenářů:

„Chutné a křupavé tempura krevety – japonský pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Náš recept vám naučí, jak připravit křehkou a lehkou círu z tempura těsta, které dokonale obalí plné a lahodné krevety. S krájeným zeleninovým salátem a dochucenou omáčkou na bázi sójového výluhu a ingveru, se tento oblíbený jídlo stane hitem na vašem stole. Vyzkoušejte si připravit tempuru doma a oslněte svou rodinu a přátele autentickým japonským zážitkem!

Suroviny:

  • 16 krevet (středně velkých)
  • 150 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 200 ml ledové vody
  • 1 l oleje na smažení
  • sůl

Postup:

  1. Krevety očistěte a zbavte se z nich hlav i střev.
  2. Vejce rozšlehejte ve velké míse.
  3. Přidejte hladkou mouku a ledovou vodu do mísy s vejci a velmi opatrně promíchejte. Není potřeba, aby směs byla dokonale hladká, ještě tam mohou být viditelné hrudky mouky.
  4. Důkladně rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu.
  5. Krevety osolte ze všech stran.
  6. Krevety ponořte jednu po druhé do těsta, aby byly celé obalené, a následně vkládejte do rozehřátého oleje. Smažte je asi 2-3 minuty, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
  7. Vyjměte smažené krevety z oleje a nechte je okapat na papírovém ubrousku, aby se odstranil přebytečný olej.
  8. Servírujte horké s asijskou omáčkou nebo omáčkou na bázi sójové omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *