2. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Kuřecí parmazán
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí parmazán je‍ oblíbené italské jídlo, které vás uchvátí svým jedinečným kombinací křupavého kuřecího masa‍ a‌ lahodného parmazánu. Tento recept vás provede postupem, jak připravit⁢ dokonale nadýchané​ a chutné kuřecí plátky ⁣zabalované ⁤v křupavé strouhance⁣ a parmazánu. S tímto receptem dosáhnete skvělého výsledku,​ který si‍ uchovává svou šťavnatost a křupavost. Vyzkoušejte kuřecí parmazán a překvapte svou rodinu ‍nebo hosty výjimečnou italskou pochoutkou! ​

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 vejce
  • 100 g strouhankových střepů
  • 100 g Parmezánu, nastrouhaného
  • sůl⁤ a pepř podle‌ chuti
  • oličovací ⁤olej

Postup

  1. Prsní řízky naklepeme na stejnou sílu, osolíme a oklepeme‍ zbytečný sol. Nastrouháme⁢ si Parmezán.
  2. Ve⁢ dvou nádobkách si nalámeme vajíčka​ a promícháme je⁤ vidličkou. V druhé nádobce ⁢si smícháme⁢ strouhankové střepy a Parmezán.
  3. Do vajíčka‍ namáčíme řízky a⁤ poté je obalujeme ve směsi strouhanky⁢ a Parmezánu. Pro dobré​ přilnutí obalů ⁢na maso lehce zatlačíme na každý řízek
  4. Připravené řízky smažíme na⁢ rozehřátém oličovacím oleji z‍ obou stran‍ do zlatova. ‌Poté je přendáme na talíř s papírovým ubrouskem, aby se zbavily přebytečného oleje.
  5. Kuřecí parmazán můžeme servírovat‍ s italskými těstovinami nebo‍ bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *