1. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s bylinkovým krutonem je lahodným a osvěžujícím pokrmem, který se hodí pro každou příležitost. Tato polévka je zhotovena z čerstvých rajčat, která jsou smíchána s aromatickými bylinkami a jemnými kořenovými přísadami. K tomu se podává křupavý a dochucený bylinkový kruton, který dává polévce tu správnou chuťovku. Rajčatová polévka s bylinkovým krutonem je nejen chutná, ale i zdravá volba pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si výjimečný gastronomický zážitek.
Suroviny:
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a vařte asi 10 minut, dokud se nerozměknou.
- Vložte směs rajčat, cibule a česneku do mixéru.
- Směs mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přidejte zeleninový vývar a dobře promíchejte.
- Polévku ohřejte a promíchejte gege
Bylinkový kruton:
- 4 plátky chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Plátky chleba nakrájejte na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájený chleba a smažte, dokud nezezlátne a nezíská křupavou strukturu.
- Přidejte petrželku, oregano, sůl a pepř a promíchejte.
- Krutony přeneste na papírový ubrousek, aby se odsála přebytečná mastnota.
Servírujte polévku s bylinkovými krutony. Dobrou chuť!