1. 11. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bylinkovým krutonem
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Rajčatová ⁢polévka‍ s⁣ bylinkovým ‌krutonem je lahodným‍ a osvěžujícím pokrmem, ‌který se hodí ⁢pro každou příležitost. Tato polévka je zhotovena z čerstvých rajčat, která jsou smíchána s‍ aromatickými ​bylinkami‍ a jemnými kořenovými přísadami. K ‌tomu se podává křupavý‍ a⁣ dochucený bylinkový kruton, který dává ​polévce tu správnou​ chuťovku. Rajčatová polévka‌ s bylinkovým krutonem je nejen​ chutná, ale i zdravá volba pro ⁢celou rodinu. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si ​výjimečný gastronomický zážitek.

Suroviny:

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového ‍vývaru
  • 2​ lžíce ⁤olivového⁣ oleje
  • sůl⁤ a​ pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte nakrájenou⁣ cibuli a ⁣česnek a ⁤restujte, dokud⁤ nezezlátne.
  3. Přidejte oloupaná a ⁢nakrájená rajčata ⁤a vařte asi 10 ⁤minut, dokud se ‍nerozměknou.
  4. Vložte směs rajčat, cibule a česneku ‍do ⁢mixéru.
  5. Směs mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  6. Přidejte zeleninový vývar a dobře ⁣promíchejte.
  7. Polévku‍ ohřejte a promíchejte⁤ gege

Bylinkový kruton:

  • 4 plátky chleba
  • 2⁤ lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Plátky⁣ chleba​ nakrájejte na kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  3. Přidejte ‍nakrájený⁣ chleba a smažte, dokud nezezlátne ⁣a nezíská ‍křupavou strukturu.
  4. Přidejte petrželku, oregano, sůl a pepř a ⁢promíchejte.
  5. Krutony přeneste na papírový ubrousek,⁣ aby se odsála ‍přebytečná mastnota.

Servírujte polévku s bylinkovými krutony. ⁢Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *