31. 10. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s bylinkami je osvěžující a chutná pochoutka, kterou si zamilují milovníci rajčat. Tato polévka je připravena z čerstvých rajčat, která jsou zjemněna bylinkovým aroma. Sáhněte po tomto receptu, abyste si pochutnali na lahodné polévce plné výživných látek a osvěžující chuti. S výběrem nejčerstvějších bylinek zaručeně získáte dokonalou chuťovou kombinaci. Ponořte se do tohoto lahodného zážitku a užijte si horkou rajčatovou polévku s bylinkovými akcenty.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce octa
- čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, petrželka, tymián)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájená rajčata, cukr a ocet. Povaříme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Pokud máme mixér, rozmixujeme polévku do hladké konzistence. Pokud nemáme mixér, můžeme polévku nechat nerozmixovanou.
- Přidáme zeleninový vývar a vaříme dalších 10 minut.
- Ochutnáme a případně dosolíme a dochutíme pepřem.
- Přidáme čerstvé bylinky a povaříme ještě 1 minutu.
- Hotovou polévku můžeme podávat s kousky čerstvého chleba.